Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Solomun . Mariusz Ożga Beata Pl (7137 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
no i sie mariankowi oberwalo.
a z drugiej strony to az tak bardzo bym ich nie gloryfikowal bo mamy tu prace tylko dlatego ze oni potrzebuja zeby ktos ja wykonywal,nie daja nam pracy z dobroci serca tylko dlatego ze oni tez na tym korzystaja i zarabiaja,a i jeszcze jedno, nie kazdy kto tu pracuje latal w dziuramych skarpetkach i machal lopata za 600 pln w pl./wspolczuje ze nie mieliscie nawet na skarpetki w pl./
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Każdy jest kowalem własnego losu, jednym słowem, do siebie tylko samego dziś i kiedyś w przyszłości można mieć pretensje, że tak czy inaczej się życie ułożyło. Enter. Ta opinia, że w NO jest strasznie nudno, że nie ma nawet komu przyp...też już ma swoje lata.

Wyleczyłam się bardzo dawno temu z zazdroszczenia czegokolwiek innym, porównywania się do czyjegoś statusu materialnego itd. Nadpobudliwym polecam lekturę "Janteloven" z uwzględnieniem kwestii nie pokazywania innym, że jest się lepszym...

Czy Polakowi jest jednakowo miło gdy ma pracownika z poza kraju, który uparcie odmawia nauki j. polskiego, bo Polskę traktuje jedynie konsumpcyjnie? A w NO polskie getto: polska tv, polskie sklepy, polskie towarzystwo, polskie podejście do życia, że bez zapicia pały nie da rady.

Jaką mam pewność, że kiedy stojący obok Norweg śmieje się do mnie a kiedy ze mnie jeśli nie znam języka? Potem słyszy się w Polsce opinię "doświadczonych", że te pieprzone norki to czy siamto...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Mi sie nie nudzi w Norwegii. Jest z kim wyjsc, posiedziec, napic sie czy inne tam. Tu tez sa ludzie i swoje towarzystwo. Dobra zabawa zalezy tylko od jej uczestnikow. Juz samemu mozna sie bawic dobrze a we dwoje... lub troje... ho ho...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Jeżeli te plany na wyjazd z NO są dość realne i nieodległe w czasie a nastawienie do pracy tutaj jest tak realnie konsumpcyjne a NO nazywasz "to coś" - powiedz to, tylko zaraz jutro z rana, swojemu szefowi prosto w oczy. Zobaczymy jaki będzie stosunek do Ciebie w najbliższej przyszłości.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Warto !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Tomasz Gabriel Bartoszewicz
(øl rødhåret bjørn)
Nowicjusz
Norwegia piękniejsza i czyściejsza! Mniejsze multi-kulti!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok